Cellulitis is een ontsteking van de huid en wordt erg vaak verward cellulite.

Cellulite is een verkleving en zwelling van de onderhuidse bindweefsel.
De buitenste laag, de zichtbare huid, wordt zo ruw en bobbelig en uitte zich als putten in de huid.

Cellulite is de schrik van iedere vrouw.

Ongeveer 90% van de vrouwen krijgen er in min of meerdere mate te maken met cellulite.
Cellulite wordt in de volksmond ook wel sinaasappelhuid genoemd. Cellulite kan voorkomen op billen en binnen, maar op buik, dijen en armen kan een sinaasappelhuid ontstaan.

 

Symptomen

De meest voorkomende symptomen van cellulite zijn de volgende:

 • Op de huid ontstaan ten eerste een bobbelige structuur.
  Dit kan voorkomen op de heupen, billen of de dijbenen.
 • Tevens kunnen er kuiltjes ontstaan.
 • Daarnaast kunnen de gebieden ook koud aanvoelen.
 • De bloedcirculatie is op deze plekken erg slecht.

 

De belangrijkste oorzaken:

 • Een van de belangrijkste oorzaken zijn de hormonen.
  Hormonen spelen een rol bij het ontstaan van cellulite
  Er zijn diverse hormonen die een rol spelen bij de ontwikkeling van cellulite.
  Enkele voorbeelden hiervan zijn oestrogeen, insuline en schildklierhormonen. Van deze hormonen heeft oestrogeen het meeste invloed.

 

 • Een andere oorzaak is de erfelijkheid. In de genen staan de eigenschappen van een individu. Aan deze eigenschappen kan niks veranderd worden: deze staan vast. Bij sommigen is de stofwisseling door zijn genen trager of juist sneller. Verder kan in de genen ook een beschrijving staan van hoe iemand vet opslaat en met welke mate vet wordt opgeslagen. Door deze redenen heeft erfelijkheid een behoorlijk grote invloed op de ontwikkeling van cellulite.

 

 • Voeding is van groot belang. De regel is hoe gezonder de voeding, hoe minder uiting van cellulite.
  Hou er wel rekening mee dat alle oorzaken meetellen en dat het dus niet alleen aan de voeding ligt.
  Fastfood, te veel zout, koffie, alcohol, roken, te weinig vitaminen en vezels kunnen leiden tot verhoging van cellulite.

 

 • Lichaamsbeweging is een vereiste voor een gezond lichaam. In principe is het zo dat hoe gezonder het lichaam is, des te minder de cellulite zich zal ontwikkelen.

 

 • Door stress komt het hormoon cortisol vrij dat je huid dunner maakt en de vetopslag vergroot. Het kan ook de productie van groeihormonen, die voor een gezonde huid zorgen, vertragen.
  Dus als je cellulite wilt tegen gaan zorg voor minder stress!

 

Behandeling

Het is mogelijk om cellulite te verminderen.
Een manier die kan helpen om cellulite te verminderen is door de huid te masseren. Dit kan bijvoorbeeld met een massagehandschoen of met een borstel. Bij het gebruik van een borstel worden ook meteen de dode huidcellen meegenomen wat de huid zacht maakt.
Het is bij masseren belangrijk de bewegingen naar het hart toe te maken.
Bij de benen wil dit zeggen dat er van beneden naar boven wordt gemasseerd.
Door regelmatig te masseren wordt de bloedcirculatie bevorderd.
Doordat de circulatie verbetert, zullen er meer afvalstoffen worden afgevoerd.

 

Er zijn veel crèmes en zalfjes die beloven je cellulite te doen verminderen. Echter is daar weinig bewijs voor. Dus het allerbeste wat je kunt doen om een sinaasappelhuid zoveel mogelijk te vermijden of te verminderen is je leefstijl aanpassen.

 

Cosmetische ingrepen tegen cellulite
Cellulitis die korter dan een jaar geleden is ontstaan, is makkelijk te verwijderen door een aanpassing in leefstijl. Cellulitis die er veel langer zit is moeilijker weg te halen. Dat komt doordat er in de loop der jaren een laagje bindweefsel rond de cellulitis is ontstaan. Dit kun je zien als een harde kleverige massa die niet gemakkelijk te verwijderen is. In dit soort gevallen kun je langs de plastisch chirurg gaan voor een oplossing.
Er bestaan een aantal behandelingen voor cellulite:

Velasmooth/ Velashape
De bekendste behandeling om cellulitis te verwijderen is Velashape. De behandeling is een combinatie van infraroodlicht, bipolaire radiofrequentie en een bindweefselmassageroller om plaatselijk ‘af te slanken’.
De vetcellen krimpen en vet, vocht en afvalstoffen worden via het lymfesysteem afgevoerd. Daarnaast verbetert de huidelasticiteit omdat de collageen- en elastineproductie wordt gestimuleerd.

Endermologie
Met endermologie wordt de huid en het onderliggend weefsel behandeld. Dat gebeurt met cilinders die de huid optillen en afrollen. Dit bevordert de bloedcirculatie en de afvoer van vocht. De vorming van elastine en collageen wordt ook verhoogd waardoor de huid gladder, steviger en gezonder wordt.

Mesotherapie
Mesotherapie is een behandeling waarbij vlak onder de huid actieve stoffen worden gespoten. Die stoffen zijn een combinatie van hyaluronzuur, vitamines, zouten en zuren. Deze stoffen stimuleren de huid zich te vernieuwen en verjongen.

Lipolyse
Een lipolyse-behandeling bestaat uit meerdere kleine onderhuidse injecties op plaatsen waar een vetophoping zit. Lipolyse is een goede oplossing voor vetafname op plekken van het lichaam die te klein zijn om met liposculptuur behandeld te worden, maar waar wel hardnekkige vetophopingen zitten die niet makkelijk verdwijnen.

 

De stofwisselingskuur ; waarom moeilijk doen als het makkelijk kan!

 • Pijnloos
 • Geen risico
 • Extra; meer energie
 • Gewichtsverlies en strakkere huid!

cellulitus kuurLaatste 2 foto’s is na de kuur en nog 6 maanden doorslikken van de voedingssupplementen