In 2012 was ik dikker dan ooit!!

95 kilo en 2 ons, schoon aan de haak. Het waren de ongelukkigste dagen van mijn leven. Ik vond mijn lichaam niet leuk en de kleding die ik moest dragen walgelijk. Men dacht met mij altijd te kunnen lachen maar in mijn hart leed ik pijn. Ik heb toen met mijzelf afgesproken nooit maar dan ook nooit meer op dieet te gaan.

Tot mijn zus met de oplossing kwam: de stofwisselingskuur. Ze had het eindelijk voor me gevonden, zei ze nota bene. Want ze wist dat ik al mijn hele leven wanhopig op zoek ben naar de oplossing om mijn gewicht in toom te houden… Mij niet gezien, reageerde ik. Ik geloof niet meer in wonderen. Tis allemaal flauwekul, geld slaan uit de portemonnee van mensen die net zo wanhopig zijn als ik.

Ze haalde me over. Echt voor de allerlaatste keer, zei ze, want daarna hoeft het ook niet meer. In januari ben ik gestart met mijn lichaam te voeden met behulp van voedingssupplementen. In maart starten ik met de kuur.

Het succes is overweldigend. Ik viel af maar op een andere manier. Ik begon mij zelfverzekerder te voelen en blij met mijn nieuwe lijf! Ik ben gaan ‘shoppen in mijn eigen kelder’.
Sommige blouses die me nooit hebben gepast bleken te groot te zijn!

 

marisa voor en na